~ 100% Φυσικά Ελληνικά Προϊόντα ~

Product was successfully added to your shopping cart.

"Θέλουμε να κάνουμε τους ανθρώπους πιο όμορφους γιατί πιστεύουμε ότι ο καθένας μπορεί να είναι όμορφος."

Kytheria

Η Εταιρεία

Το Κυθέρεια ιδρύεται το 2018 από την Ιωάννα Ψωμαδοπούλου. Θέλοντας να προάγω την ιδέα του αρχαίου ελληνικού καλλωπισμού, του σωματικού αλλά και πνευματικού κάλλους στην σύγχρονη κουλτούρα της ελλάδας, γεννήθηκε το Kytheria.

Προσφέρουμε φυσικά ελληνικά προιόντα περιποίησης σώματος και προσώπου υψηλής ποιότητας από μοναδικά βότανα και φυτά της ελληνικής γης, για ομορφιά και ευεξία του δέρματος.

Τα Προϊόντα

Διαθέτουν μοναδική σύνθεση βασισμένη σε βότανα και φυτά της παρθένας ελληνικής γης.

Αντικατοπτρίζουν την σύγχρονη ελληνική τεχνογνωσία στην παρασκευή αγνών προιόντων ομορφιάς, από ἐλληνες παραγωγούς βασισμένα σε φυτικές, οικολογικές φόρμουλες και μυστικά της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

"Το πάθος μας για την ομορφιά και την αρχαία ελληνική φιλοσοφία που προάγει την τέχνη και τον ελληνικό πολιτισμό, το κάλλος της ψυχής και του σώματος, τα ήθη, οι αξίες, το μοναδικό μπλε του Αιγαίου, η απαράμιλλη ομορφιά των ελληνικών νησιών και της ελληνικής γης, η υψηλή ποιότητα, ο σεβασμός στους ανθρώπους και στην φύση αποτελούν στοιχεία ζωτικής σημασίας για την έμπνευση του Κυθέρεια."

"Για τον καθένα που αγαπάει την ομορφιά, τον πλούτο της ελληνικής γης το πνεύμα και την παιδεία της Ελλάδας."

To Όνομα

Εμπνευσμένο από την αρχαία Eλληνίδα θεά της ομορφιάς και του έρωτα, την Αφροδίτη, η οποία σύμφωνα με την Θεογονία του Ησίοδου κατάγεται από τα Κύθηρα, τον βασικό τόπο λατρείας από όπου φέρει το όνομα Κυθέρεια.

To Σύμβολο

Ο κύκνος και το περιστέρι "ιερά σύμβολα της Αφροδίτης".

Μυθολογία

Η Αφροδίτη όπως είναι ευρέως γνωστό κατά την αρχαία ελληνική μυθολογία και θρησκεία, είναι η θεά της ομορφιάς και αποτελεί θηλυκό μυθολογικό αρχέτυπο της γυναικείας ομορφιάς.

Σὐμφωνα με τον μύθο: Η γη ήταν πρωτόγονη και άγονη μέχρι που φάνηκε το άρμα της Αφροδίτης, που την συνόδευαν οι 3 Χάριτες με την ουράνια καταγωγή, που συμβόλιζαν ό,τι πιο ευγενικό, όμορφο και αγνό. Μέχρι τότε η Αφροδίτη ήταν βυθισμένη στη θάλασσα, για να δώσει ζωή στο βασίλειο της θαλάσσης. Το άρμα της θεάς διέσχιζε τα κύματα και σταμάτησε στα πολυαγαπημένα της Κύθηρα. Λαμποκοπούσε η θάλασσα γύρω στο κοχύλι που βάσταζε απάνω του τις θεές. Νεράιδες γοργοκίνητες σκόρπιζαν μαργαριτάρια, για να αξιωθούν να πάρουν το αγνό, το πρώτο φιλί των Χαρίτων. Η Κυθέρεια χάιδεψε τις Χάριτες και τους είπε: «Χαμογελάστε!». Από εκείνη τη στιγμή τα Κύθηρα έγιναν ιερά. Οι άνθρωποι ημέρεψαν αμέσως, στεφάνωναν τα μέτωπά τους, τραγουδούσαν ύμνους και δίπλα στα κυπαρίσσια φύτρωσαν γιούλια και ρόδα. Τότε η Κυθέρεια κάθισε να ξεκουραστεί στην αμμουδιά των Κυθήρων. Οι Χάριτες άρχισαν να την περιποιούνται. Η μία της χτένιζε τα μαλλιά με χτένι μαλαματένιο. Η άλλη της σκέπαζε το ουράνιο κορμί με πέπλο και η Τρίτη τίναζε την αμβροσία που έβγαζε το στήθος της, για να ραντίσει τους Ζέφυρους, που θα ‘φερναν τη δροσιά για να ανθίσουν την Άνοιξη τα λιβάδια.

Οι Χάριτες έφεραν στον κόσμο την ομορφιά και την αγάπη για την τέχνη και έδειξαν οτι η σωματική ομορφιά δεν ήταν το μόνο προσόν του ανθρώπου. Υπάρχει και η καλοσύνη και το πνεύμα, σπουδαίες αρετές που στέκουν αδιάφθορες και νικούν το πέρασμα του χρόνου.

Χωρίς αμφιβολία ένα γνώρισμα των αρχαίων Ελλήνων και Ελληνίδων ήτο το κάλλος της ψυχής και του σώματος. Σε συνδυασμό μάλιστα και με το πνευματικό κάλλος υπήρχε η ιδεώδη μορφή των Ελλήνων. Η σύμμετρη ανάπτυξη και διάπλαση των πνευματικών ψυχικών και σωματικών αρετών θεωρούνταν ως σκοπός ζωής. Όλοι οι πολίτες έπρεπε να διαθέτουν αρμονία  στην σύνθεση αυτών των στοιχείων, που συγκροτούν την προσωπικότητα του ατόμου.

Kytheria
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
και κερδίστε 10% έκπτωση στην επόμενη αγορά σας